The FAI seeks a Case Manager to join the FAI Development Programme for Arbitration Lawyers

 

 

The FAI invests in the next generations. The FAI Development Programme for Arbitration Lawyers is a two-year programme, which is completed whilst working as a Case Manager at the Institute. In addition to case management work, the participant will have the opportunity to join FAI events and programmes, such as the Finnish Arbitration Academy, will be supported to create a network in the arbitration community and publish an article on arbitration law. Fluent Finnish and English is required.

In more detail in Finnish:

FAI (Keskuskauppakamarin välimieslautakunta) hakee Case Manageria välimiesmenettelyn erikoistumisohjelmaan 

Ohjelman tavoite 

FAI:n välimiesmenettelyn erikoistumisohjelman tavoitteena on kehittää ohjelmaan osallistuvan välimiesmenettelystä innostuneen ja alalle suuntautuneen lakimiehen osaamista, asiantuntemusta, käytännön kokemusta ja verkostoja.

Ohjelman suoritettuasi tunnet instituutin toiminnan ja olet hankkinut myös välimiehenä ja asiamiehenä toimimisessa hyödyllisiä tietoja välimiesmenettelystä. Olet kehittänyt valmiuksiasi keskustella ja viestiä välimiesmenettelyyn liittyvistä kysymyksistä ja tutkia niitä. Olet myös luonut ammatillisen verkoston välimiesmenettelyn alalla tai kehittänyt verkostojasi.

Kenelle ohjelma on tarkoitettu? 

Ohjelma on tarkoitettu välimiesmenettelystä kiinnostuneille tai välimiesmenettelyä harjoittaville lakimiehille, jotka haluavat suorittaa ”välimiesmenettelyauskultoinnin”. Voit hakea ohjelmaan uran alussa tai muussa vaiheessa. Uran alkuvaiheessa olevilla hakijoilla ohjelman kesto on lähtökohtaisesti kaksi vuotta. Jos sinulla on aiempaa kokemusta alalta ja osallistut ohjelmaan secondmentina asianajotoimistosta tai yrityksestä, ohjelman kesto voidaan sopimuksen ja kokemuksesi mukaan sopia myös lyhyemmäksi, esimerkiksi 18 kuukaudeksi.

Ohjelman suorittaminen

Toimit ohjelman ajan työsuhteessa FAI:n Case Managerina. Case Manager huolehtii juttujen hallinnointiin liittyvistä tehtävistä ja mahdollisista muista instituutin toimintaan kuuluvista töistä.

Case Managerin tehtävien lisäksi suoritat FAI:n välimiesmenettelykoulun ja osallistut ohjelman aikana päätettäviin muihin FAI:n tapahtumiin, kuten HIAD:iin (Helsinki International Arbitration Day) sekä kansallisiin seminaareihin ja tapahtumiin. Lisäksi matkustat ainakin yhteen kansainväliseen välimiesmenettelytapahtumaan FAI:n edustajana. Sinulle tarjotaan mahdollisuus kirjoittaa ohjatusti välimiesmenettelyaiheinen artikkeli, jota tarjotaan julkaistavaksi alan aikakausikirjassa tai vastaavassa julkaisussa. Keskuskauppakamarin viestintätiimi perehdyttää sinut asiantuntijaviestinnän perusteisiin.

Hakijoilta toivomme:

Olet innostunut, positiivinen, rohkea ja energinen ja haluat kehittää omaa asiantuntemustasi ja uraasi välimiesmenettelyn alalla. Sinulla on myös Case Managerin työssä tarvittavaa korostunutta huolellisuutta ja tarkkuutta. Työkielet ovat pääasiassa suomi ja englanti, ja tehtävä edellyttää molempien kielien sujuvaa osaamista.

Hakuprosessi 

Kirjalliset hakemukset ansioluetteloineen 31.1.2020 mennessä osoitteeseen santtu.turunen@arbitration.fi.

Käsittelemme hakemuksia ja haastattelemme hakijoita jo ennen hakuajan umpeutumista.

Lisätietoja: pääsihteeri Santtu Turunen, p. 050 3059410

Perustietoja FAI:sta

FAI tarjoaa välimiesmenettely- ja sovittelupalveluita kotimaisten ja kansainvälisten riitojen ratkaisuun. Suomen johtavana välimiesinstituuttina FAI on osa yhteiskunnan oikeussuojakoneistoa, joka edistää pääsyä oikeuksiin. Palveluiden lisäksi FAI myös tarjoaa tietoa tehokkaan konfliktinhallinnan tueksi.  FAI pyrkii kasvamaan sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Lisää tietoja: www.arbitration.fi.

Posted in News |