Keskuskauppakamarin välimieslautakunta ehdokkaana GAR Awards -palkinnon saajaksi

Maailman johtava kansainvälinen välimiesmenettelyjulkaisu Global Arbitration Review on asettanut Keskuskauppakamarin välimieslautakunnan yhdeksi ehdokkaaksi GAR Awards -palkinnon saajaksi. Välimieslautakunta on ehdokkaana kategoriassa Up and Coming Regional Institution of the Year.

”Olemme otettuja siitä, että olemme ehdokkaana näin arvostetun palkinnon saajaksi. Keskuskauppakamarin välimieslautakunta kuuluu maailman vanhimpiin ja samalla myös nykyaikaisimpiin välitysinstituutteihin”, sanoo lautakunnan vt. pääsihteeri Anne Horttanainen.

GAR Awardsia voi kuvailla kansainvälisen välimiesmenettelyn Oscar-palkinnoksi. Tänä vuonna välimieslautakunta on ainoa eurooppalainen ehdokas Up and Coming Regional Institution of the Year -kategoriassa. Muut ehdokkaat ovat Abu Dhabi Commercial Conciliation & Arbitration Centre ADCCAC, Beijing Arbitration Commission, Cairo Regional Centre for International Commercial Arbitration CRCICA, CCBC – Brazil-Canada Chamber of Commerce ja Korea Commercial Arbitration Board.

Voittajat julkistetaan jokavuotisessa tilaisuudessa, joka järjestetään tänä vuonna Pariisissa 12. helmikuuta.

Uudet välimiesmenettelyn säännöt

Välimieslautakunta otti suuren askeleen 1. kesäkuuta 2013, kun Keskuskauppakamarin uudistetut välimiesmenettelysäännöt ja nopeutetun välimiesmenettelyn säännöt tulivat voimaan. Nyt päämääränä on laajentua kansainvälisesti ja vakiinnuttaa suomalainen välimiesmenettely Pohjois-Euroopassa, Venäjällä ja Baltian maissa toimivien yritysten ensisijaiseksi riidanratkaisutavaksi.

Keskuskauppakamarin välimieslautakunta tarjoaa yrityksille yhden kustannustehokkaimmista välimiesmenettelyistä myös kansainvälisessä vertailussa. ”Keskimääräisesti välimiesmenettely kestää kahdeksan kuukautta, ja nopeutettu menettely keskimäärin kolme kuukautta”, sanoo Anne Horttanainen.

Välimieslautakunta toimii täysin itsenäisesti Keskuskauppakamarin yhteydessä. Se hallinnoi sääntöjensä mukaisia välimiesmenettelyjä ja nimeää välimiehiä  sekä kotimaisiin että kansainvälisiin välimiesmenettelyihin. Lautakunnan hallituksessa on sekä suomalaisia että ulkomaisia jäseniä.

Välimieslautakunta suosittelee yrityksille mallivälityslausekkeiden käyttöä. Mallilausekkeet löytyvät usealla eri kielellä lautakunnan Internet-sivuilta www.arbitration.fi.

Tallennettu kategorioihin Yleinen |