Keskuskauppakamarin välimieslautakunnan hallitukseen monipuolista osaamista

Keskuskauppakamarin välimieslautakunnan hallitukseen monipuolista osaamista. Hallituksen jäseniksi nimitetään seuraavalle, 1.6.2016 alkavalle toimikaudelle myös jäseniä, joilla on tuomioistuin- ja oikeustieteilijätausta.

Keskuskauppakamari on nimittänyt tänään 1.6.2016 alkavalle toimikaudelle kolme uutta jäsentä välimiesmenettelyitä hallinnoivan välimieslautakunnan hallitukseen. Nimityksissään Keskuskauppakamari on halunnut entisestään laajentaa ja monipuolistaa välimieslautakunnan hallituksen kokoonpanoa. Välimieslautakunnan hallituksen uusiksi jäseniksi on nimitetty osastonjohtaja, käräjätuomari Tarja Honkanen Helsingin käräjäoikeudesta, oikeustieteiden tohtori, dosentti Ville Pönkä Helsingin yliopistosta ja lakiasiainjohtaja Nina Kiviranta, Outotec Oyj:ltä.

”Halusimme välimieslautakunnan hallitukseen edustetuiksi niin elinkeinoelämän, tuomioistuinlaitoksen kuin oikeustieteenkin näkökulmat. Siksi olemme erittäin iloisia, että Tarja Honkanen, Ville Pönkä ja Nina Kiviranta suostuivat hallituksen jäseniksi. Kullakin heistä on pitkä kokemus riitojen ratkaisusta eri rooleissa, mikä tuo hallitukseemme uutta ja arvokasta näkökulmaa”, välimieslautakunnan pääsihteeri Heidi Merikalla-Teir toteaa.

Lisäksi hallituksen jäsenenä toiminut lakiasiainpäällikkö Mikko Kemppainen Orion Oyj:stä on nimitetty yhdeksi lautakunnan hallituksen varapuheenjohtajista.

”Samalla haluamme lämpimästi kiittää Senior Legal Counsel, varatuomari Anne-Maj Fahlgrenia (UPM-Kymmene Oyj) ja Senior Legal Counsel, varatuomari Satu Tiirikkaa (Tieto Oyj) heidän pitkäaikaisesta arvokkaasta työstään välimieslautakunnan hallituksessa”, Merikalla-Teir kiittää.

Taustalla monipuolista toiminnan kehittämistä

Hallituskokoonpanon uudistuksen lisäksi välimieslautakunta on kehittänyt määrätietoisesti toimintaansa viimeisten vuosien aikana. Yksi suuri askel lautakunnan toiminnan kehittämisessä on Keskuskauppakamarin sovittelusääntöjen (Mediation Rules) julkaiseminen. Palveluvalikoimaa monipuolistavat sovittelusäännöt tulevat voimaan tänään 1.6.2016.

Lisäksi lautakunta on viimeisten vuosien aikana uusinut välimiesmenettelysääntönsä, järjestänyt suosittua välimiesmenettelykoulutusta ja markkinoinut aktiivisesti toimintaansa sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

“Uudistusten tavoitteena on tarjota elinkeinoelämän riidanratkaisuun entistä laadukkaampia ja monipuolisempia työkaluja”, Merikalla-Teir summaa.

Välimieslautakunnan hallituksen jäseninä 1.6.2016 alkavalla toimikaudella toimivat seuraavat henkilöt

Keskuskauppakamarin välimiesmenettelysääntöjen mukaisesti hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, enintään kolme varapuheenjohtajaa ja enintään 12 muuta jäsentä. Hallituksessa on oltava sekä suomalaisia että ulkomaalaisia jäseniä.

Puheenjohtaja

Osakas, asianajaja Mika Savola
Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy, Suomi

Varapuheenjohtajat

Osakas, asianajaja, VT Marko Hentunen
Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy, Suomi

Lakiasiainpäällikkö, VT Mikko Kemppainen
Orion Oyj, Suomi

Osakas, asianajaja Petra Kiurunen
Asianajotoimisto Lindfors & Co Oy, Suomi

Jäsenet

Partner Niuscha Bassiri
Hanotiau & van den Berg, Belgia

Osastonjohtaja, käräjätuomari, VT Tarja Honkanen
Helsingin käräjäoikeus, Suomi

Lakiasiainjohtaja, VT Nina Kiviranta
Outotec Oyj, Suomi

Partner Sophie Lamb
Latham & Watkins LLP, Iso-Britannia

Partner Gabriella Nater-Bass
Homburger AG, Sveitsi

Partner Bo G. H. Nilsson
Advokatfirman Lindahl KB, Ruotsi

Oikeustieteiden tohtori, dosentti, VT Ville Pönkä
Helsingin yliopisto, Suomi

Legal Counsel, VT Olli Sailas
Andritz Oy, Suomi

Partner Christopher R. Seppälä
White & Case LLP, Ranska

Osakas, asianajaja Petri Taivalkoski
Roschier Asianajotoimisto Oy, Suomi

Partner Toomas Vaher
Raidla Ellex Advokaadibüroo OÜ, Viro

Professori Nina Vilkova
Russian Academy of Foreign Trade, Venäjä

Tallennettu kategorioihin Uutiset |