Yhä enemmän välimiesmenettelyosaamista Suomeen

Keskuskauppakamarin ja FAI:n järjestämä kolmas Finnish Arbitration Academy -välimieskoulu päättyi 12.12.2016. Suosittuun koulutukseen haki ennätysmäärä välimiesmenettelystä kiinnostuneita juristeja. Seuraava koulutus alkaa 6.2.2017.

dokumentteja_sillmalasit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välimieskoulu koostui seitsemästä osiosta, jossa alustusten, ennakkotehtävien ja keskusteluiden avulla pyrittiin kehittämään osallistujien käytännön välimies- ja asiamiestaitoja sekä kotimaisissa että kansainvälisissä välimiesmenettelyissä. Koulutuksen painopisteenä oli Keskuskauppakamarin välimiesmenettelysääntöihin (2013) liittyvän tietotaidon lisääminen.

Koulutuksen aikana perehdyttiin lisäksi välimiesmenettelyn keskeisiin periaatteisiin, välityssopimusten ja välitystuomioiden laadintaan, sovitteluun ja erityisesti 1.6.2016 voimaan tulleisiin Keskuskauppakamarin sovittelusääntöihin sekä tuomioistuinmenettelyn ja välimiesmenettelyn liityntöihin.

Välimiesmenettelytaitoja eri taustaisille juristeille

Välimieslautakunnan pääsihteeri Heidi Merikalla-Teirin mukaan osallistujakaarti oli tänä vuonna entistä monipuolisempi: joukossa oli asianajajia, yritysjuristeja, professoreita, tutkijoita ja tuomareita. “Osallistujien erilaisten taustojen ansiosta koulutuksen aikana heräsi paljon keskustelua, ja osallistujat oppivat varmasti paljon toinen toisiltaankin”, Merikalla-Teir sanoo.

Välimieskoulu järjestettiin syksyllä 2016 kolmatta kertaa ja se järjestetään tässä muodossaan vielä keväällä 2017. Hakuaika koulutukseen päättyi 2.12. ja valinnoista ilmoitetaan vielä ennen joulua.

“Välimieskoulun kautta meille on syntynyt vahva luottamus siihen, että Suomessa on paljon laadukasta välimiesmenettelyosaamista. Kevään koulutuksen jälkeen välimieskoulun on käynyt jo yli 110 suomalaista juristia”, toteaa Merikalla-Teir

Laadukasta riitojenratkaisukoulutusta myös tulevaisuudessa

”Vuoden alussa tulemme laatimaan käyttäjäkyselyn, jonka avulla pyrimme kartoittamaan koulutustarpeita riidanratkaisun osalta. Tulemme jatkossakin järjestämään koulutusta sekä välimiesmenettelyn että sovittelun tiimoilta, mutta haluamme ensin kartoittaa koulutustarpeet laajemminkin. Näin pystymme tarjoamaan koulutusta, jolle on juuri kullakin hetkellä tarvetta”, Merikalla-Teir täsmentää.

Välimiesmenettelyn suosio elinkeinoelämän riitojenratkaisumenettelynä on jatkanut edelleen kasvuaan. Välimieslautakunnan tilastotiedot, jotka vuoden 2016 osalta julkaistaan tulevan vuoden alussa, kertovat osaltaan tästä. Nopeuden ja tehokkuuden lisäksi yritykset edellyttävät riitojenratkaisulta myös laadukkuutta. Välimieskoululla Keskuskauppakamari haluaa osaltaan olla varmistamassa, että elinkeinoelämällä on saatavilla laadukkaita riitojenratkaisupalveluita ja runsaasti osaavia välimiehiä, sovittelijoita ja asiamiehiä.


www.arbitration.fi
Twitter: @FAIarbitration
LinkedIn: The Arbitration Institute of the Finland Chamber of Commerce (FAI)


Syksyn 2016 välimieskouluun osallistui 32 juridiikan ammattilaista:

Pekka Ala-Vähälä (Patria Finance Oyj), Pirke Fustinoni (Outotec Oyj), Janne Haapakari (Asianajotoimisto Applex Oy), Markus Hamro-Drotz (HPP Asianajotoimisto Oy), Antti Hannula (Asianajotoimisto Nordia Oy), Henri Hätönen (Uponor Oyj), Ilkka Iittiläinen (Neste Oyj), Tero Kujala (Helsingin käräjäoikeus), Leena Kujansuu (Asianajotoimisto Lindfors & Co Oy), Jussi Laaka (Asianajotoimisto Jussi Laaka Oy), Ulrika Larpes (Asianajotoimisto Ulrika Larpes Consulting Oy), Ralf Lindbäck (Wärtsilä Corporation), Niklas Lindström (Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy), Markus Mattila (Markkinaoikeus), Mari Mohsen (Eversheds Asianajotoimisto Oy), Marja Norrena (Asianajotoimisto Mäkitalo Rantanen & Co Oy), Rainer Oesch (Helsingin Yliopisto), Juha-Pekka Ojala (L-Fashion Group Oy), Mikko Pihlajamäki (Business Law Finland Oy), Mikko Pikkujämsä (Korkein hallinto-oikeus), Peter Rasmussen (Asianajotoimisto Alfa Oy), Juha Ryynänen (Asianajotoimisto Juha Ryynänen Oy), Ritva Sipilä (Asianajotoimisto Huotari & Sipilä Oy), Harri Skopa (Asianajotoimisto Oy Ylikraka Mikkeli Oy), Jarno Sulasalmi (Asianajotoimisto Bird & Bird Oy), Hans Sundblad (Asianajotoimisto DLA Piper Finland Oy), Kenneth Svartström (Lexia Asianajotoimisto Oy), Johanna Toiviainen (Asianajotoimisto Krogerus Oy), Outi Tähtinen (Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy), Mari Vanhanen (Helsingin käräjäoikeus) ja Niki J. Welling (Asianajotoimisto Borenius Oy).

Tallennettu kategorioihin Uutiset |